За добро промисли добро!

Јавна предузећа презадужена

Физичком васпитању дати већи значај

Институције РС морају да се спреме за кризу

Удружење грађана "Мисли добро" сматра да Влада Републике Српске у нови мандат мора ући с људима који могу, знају и желе да општи интерес ставе изнад страначког и да се на озбиљан начин посвете реформама како би почели да граде друштво за 21. вијек.
Република Српска због миграција и негативног природног прираштаја сваке године има све мање становника, све израженији је негативан став људи према животу и будућности у Републици Српској и нова власт под хитно мора да почне да ствара политичку климу која ће народу пружити наду у живот на овим просторима. Образовање, здравство, јавна предузећа, привреда и јавна управа захтијевају озбиљне реформе, а свако даље одгађање системских мјера само ће убрзати негативне трендове, који су све израженији и који подстичу одлазак становништва са ових простора.
Политичке разлике не смију бити препрека за развој Републике Српске. Неопходно је прекинути праксу да се свако другачије мишљење назива издајом, а подјела на патриоте и издајнике користи као средство политичког дисквалификовања. Дигнитет институцијама се мора вратити, како би оне, а не појединци и странке, имали ингеренције над процесима за које су надлежни. Тренутно повјерење у МУП Републике Српске и правосудне институције је на историјски ниском нивоу и под хитно се мора вратити вјера у ове, али и у остале институције с обзиром на то да се грађани осјећају све мање сигурним.
Парламентарне политичке странке, без обзира на политичке разлике, морају постићи минимум сагласности у вези с промјенама које само уз потпуни консензус свих битних фактора у друштву могу да успију. Република Српска, њена будућа власт, мора да почне да ствара подстицајан и охрабрујући амбијент за људе како би своју будућност и перспективу видјели у Републици Српској. Мора се омогућити професионално функционисање средстава јавног информисања, вратити повјерење у систем који треба да ствара једнаке услове за све, али и заувијек напустити пракса партијског запошљавања и непотизма.
Удружење "Мисли добро" ће у будућем времену, кроз ангaжман својих чланова, пријaтeља и добронамјерних грађана, радити на припреми рјешења и отварати широку расправу како бисмо уз заједнички ангажман струке, политике и свих заинтересованих дошли до најбољих рјешења.

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Август 2019 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31