За добро промисли добро!

Физичком васпитању дати већи значај

Институције РС морају да се спреме за кризу

Нова Влада РС се мора посветити реформама

Удружење грађана "Мисли добро" сматра да Влада Републике Српске у нови мандат мора ући с људима који могу, знају и желе да општи интерес ставе изнад страначког и да се на озбиљан начин посвете реформама како би почели да граде друштво за 21. вијек.
Република Српска због миграција и негативног природног прираштаја сваке године има све мање становника, све израженији је негативан став људи према животу и будућности у Републици Српској и нова власт под хитно мора да почне да ствара политичку климу која ће народу пружити наду у живот на овим просторима. Образовање, здравство, јавна предузећа, привреда и јавна управа захтијевају озбиљне реформе, а свако даље одгађање системских мјера само ће убрзати негативне трендове, који су све израженији и који подстичу одлазак становништва са ових простора.
Политичке разлике не смију бити препрека за развој Републике Српске. Неопходно је прекинути праксу да се свако другачије мишљење назива издајом, а подјела на патриоте и издајнике користи као средство политичког дисквалификовања. Дигнитет институцијама се мора вратити, како би оне, а не појединци и странке, имали ингеренције над процесима за које су надлежни. Тренутно повјерење у МУП Републике Српске и правосудне институције је на историјски ниском нивоу и под хитно се мора вратити вјера у ове, али и у остале институције с обзиром на то да се грађани осјећају све мање сигурним.
Парламентарне политичке странке, без обзира на политичке разлике, морају постићи минимум сагласности у вези с промјенама које само уз потпуни консензус свих битних фактора у друштву могу да успију. Република Српска, њена будућа власт, мора да почне да ствара подстицајан и охрабрујући амбијент за људе како би своју будућност и перспективу видјели у Републици Српској. Мора се омогућити професионално функционисање средстава јавног информисања, вратити повјерење у систем који треба да ствара једнаке услове за све, али и заувијек напустити пракса партијског запошљавања и непотизма.
Удружење "Мисли добро" ће у будућем времену, кроз ангaжман својих чланова, пријaтeља и добронамјерних грађана, радити на припреми рјешења и отварати широку расправу како бисмо уз заједнички ангажман струке, политике и свих заинтересованих дошли до најбољих рјешења.

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Maј 2019 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31