За добро промисли добро!

Јавни позив за професоре физичког васпитања и спорта

Потпиши петицију за јефтиније лијекове

БиХ треба да уведе диференциране малопродајне марже на лијекове

Удружење Мисли добро покренуло је петицију којом се од надлежних институција у Босни и Херцеговини тражи усвајање регулативе која ће снизити цијене лијекова, а које су у односу на региону највише управо у Босни и Херцеговини.
Петицији, је између осталог претходила анализа "Реална цијена лијекова" коју је урадило Удружење "Мисли добро", а која је показала да грађани Босне и Херцеговине у односу на Србију, Црну Гору и Хрватску, плаћају највише цијене лијекове те да је регулатива која постоји у Босни и Херцеговини у искључивом интересу велетрговаца и малопродајних ланаца апотека. 
Вашим потписом ове петиције, заједно за Удружењем "Мисли добро" тражите од надлежних институција у Босни и Херцеговини измјену постојеће регулативе, прије свега Правилника о начину контроле цијена, начину обликовања цијена лијекова и начину извјештавања о цијенама лијекова у Босни и Херцеговини који је у надлежности Савјета министара БиХ те прописа који се односе на малопродајне марже лијекова, а који су у надлежности Владе Републике Српске и Владе Федерације БиХ. Суштина је у томе да се тражи смањење велепродајне марже на лијекове са 8 на 6 посто, и увођење диференцираних малопродајних маржи које подразумијевају, да што је цијена лијека већа та маржа је нижа. 
Удружење Мисли добро, не тражи ништа што већ не постоји у региону. Лијекови су потреба, и купују се само кад се мора, зато цијене у БиХ морају бити ниже и изједначене са цијенама у региону!

Петицију можете потписати https://www.onlinepeticija.com/potpii_za_jeftinije_lijekove_u_bosni_i_hercegovini


 

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Јул 2024 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31