Бољи услови за мајке из Републике Српске

Санацијом Одјељења перинатологије на Клиници за гинекологију и акушерство у Универзитетском клиничком центру РС завршена је акција "Заједно мислимо добро", коју је организовало Удружење грађана Мисли добро.
Током акције "Заједно мислимо добро" прикупљено је око 40.000 КМ, тим новцем комплетно је реконструисано пет купатила, замјењено око 450 метара квадратних пода, окречено комплетно одљење и офарбана столарија.
Владо Ђајић, директор УКЦ-а, након што је обишао реконструисане просторије захвалио је донаторима који су омогућили да труднице које бораве на Одјељењу перинатологдије имају далеко боље услове него прије реконструкције.
У Удружењу Мисли добро кажу да је циљ акције Заједно мислимо добро био да се свима стави до знања да је брига о мајкама и бебама један од најважнијих задатака друштва.
"Наша акција је почела у мају, представом Хипноза једне љубави. Акцију су подржали грађани куповином карата за представу, те донацијама компанија и институција", рекла је Сандра Гојковић-Арбутина, члан удружења Мисли добро.
Ово санирано одјељење данас је посјетио и Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите који је рекао да ће након свечаног отварања Сјеверног крила УКЦ-а почети припрема тендерске документације за реконструкцију комплетне зграде Гинекологије.
Акција је започела представом Хипноза једне љубави коју је Звездара театар у Бањалуци играо у мају ове године. Поред компанија "Крајина клас" и "Тропиц малопродаја" које су сносиле трошкове организације и играња представе Хипноза једне љубави, акцију су подржали и компанија М:тел, Граwе осигурање, Град Бањалука, Нотарска комора Републике Српске, Народна скупштина Републике Српске, фирма Кнежевић енетеринг, а дио новца прикупљен је и донацијама грађана, путем хуманитарног броја и од продаје улазница.

Овдје можете погледати и видео: https://youtu.be/gGgSf5DDchA

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Maј 2024 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31